Rivaldo: "Wat kon Van Gaal mij nu leren?"

Rivaldo: "Wat kon Van Gaal mij nu leren?"
Foto: © SC

Louis Van Gaal is niet echt populair bij de spelers die hij getraind heeft. Nu heeft ook de Braziliaan Rivaldo kritiek op het trainersbeleid van de Nederlander.

Rivaldo vond het raar dat iemand als Van Gaal hem instructies gaf bij Barcelona. "Hij was in zijn actieve carrière een middelmatige speler en daarna wilde hij iedereen wijs maken hoe wij beter zouden kunnen worden", citeren diverse Braziliaanse media de oud-international. "Een trainer moet intelligent genoeg zijn om te weten dat hij niet alles kan weten."

"Met alle respect, hoe kon iemand als hij mij nu wat leren?", vervolgde Rivaldo. "Wat moet iemand als Lionel Messi nu van Van Gaal leren? Hiermee wil ik zeggen dat een trainer slechts een aandeel van twintig procent in een resultaat heeft. Het zijn de spelers die de afloop van een wedstrijd beslissen."

Generatiegenoot Giovanni was onlangs minder mild voor Van Gaal. "Hij was niet gediend van Braziliaanse voetballers. Hij verdreef me en had ook ruzie met Rivaldo en Sonny Anderson. Hij zei altijd dat we slecht trainden. Ik denk dat hij iets mankeert. Hij heeft geen weet van voetbal. We trainden altijd op dezelfde manier. Hij lijkt wel gek. Van Gaal is de Hitler van de Braziliaanse voetballers."

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties