"Anthuenis wou te veel goed doen voor iedereen"

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
"Anthuenis wou te veel goed doen voor iedereen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aimé Anthuenis werd ontslagen na de 2-0 nederlaag van Lierse afgelopen weekend tegen Westerlo. Zijn tijdelijke vervanger Eric Van Meir hoopt woensdag tegen Anderlecht op een stunt.

Lierse telt 1 op 21 na zeven speeldagen. Hoe is het zover gekomen? "Ze hebben het de trainer zeker niet gemakkelijk gemaakt", zegt Marc Degryse in Extra Time op Canvas. "Zaterdag stonden er negen spelers op het veld die er vorig seizoen in de tweede klasse niet bij waren. Op die manier wordt het heel moeilijk om een elftal te kneden."

Doelman Kujovic had vorig seizoen een belangrijk aandeel in de titel van Lierse maar werd pardoes aan de kant geschoven voor de Japanner Kawashima. "Dat is een keuze van de voorzitter en die moeten wij respecteren", zegt Gunter Thiebaut, speler bij Lierse. "Hij is tenslotte onze baas, het is zijn keuze. Kujovic was vorig seizoen heel belangrijk voor ons, maar als je een doelman haalt in Japan is het ook niet voor hier op de bank te komen zitten. Volgens mij zit er wel een commerciële gedachte achter."

"Anthuenis voelde zich bijna verplicht om de aankopen snel een kans te geven. Lierse heeft een kern van 33, dat is veel te groot voor één competitie, de Belgische", aldus Filip Joos. "Kovacs en Sonck waren nieuwelingen dus kregen meteen hun kans maar Sonck moest wel een rij zakken. Radzinski kon hij er niet naast zetten, dus belandde Cavens op de bank. Thiebaut is normaal een aanvaller maar speelt als verdedigende middenvelder. Ik zie zo een zaken bij Van Meir niet meer gebeuren. Iedereen speelt op zijn plaats of je vliegt uit de ploeg."

"Het wordt tijd dat bij Lierse afgelijnde beslissingen gaan genomen worden. Een duidelijke visie en de kern afslanken, weten met welke jongens ze naar een doel willen toewerken. Want anders blijft er teveel onduidelijkheid en krijg je er nooit een lijn in. Dat is het eerste wat bij Lierse moet gebeuren", vindt Marc Degryse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties