Roda JC wipt Feyenoord uit bekertornooi

Manuel Gonzalez

Feyenoord heeft alweer een kans minder om voor volgend seizoen Europees voetbal af te dwingen. De Rotterdammers verloren in de derde ronde van de KNVB-beker tegen Roda JC na strafschoppen.

Onze landgenoot Delorge (foto) zette Roda JC na 63 minuten op voorsprong in De Kuip. De zege leek mee naar Limburg te komen maar Cissé wist in de 83ste minuut toch nog gelijk te stellen. Roda toonde zich naderhand beter in het nemen van strafschoppen en zo eindigt het bekeravontuur voor Feyenoord in de derde ronde.

Ajax, PSV en Twente plaatsten zich allemaal voor de vierde ronde. Ajax won eenvoudig met 5-0 in eigen huis van tweedeklasser MVV. Vertonghen stond één keer aan het kanon. PSV kende ook geen moeite met Sparta Rotterdam dat sinds dit seizoen één niveautje lager speelt: 3-0. FC Twente haalde het met 1-4 bij de amateurs van Capelle. Onze landgenoot Chadli en Bryan Ruiz scoorden één keer.

AZ haalde het nipt met 2-3 bij tweedeklasser FC Den Bosch. De Graafschap-Utrecht stond 1-1 na de verlengingen. De bezoekers haalden het uiteindelijk met de strafschoppen. Tweedeklasser FC Eindhoven liep 0-3 uit bij de amateurs van EVV maar die kwamen nog terug tot 3-3. In de slotfase werd het toch nog 3-5 voor de profs uit de tweede klasse.

FC Groningen had het knap lastig tegen de amateurs van Haaglandia. Na 90 minuten was de stand 1-1 gelijk maar in de extra time won het nog met 1-4. Jonas Ivens scoorde na 70 minuten de gelijkmaker voor Groningen die hen op weg zette naar de kwalificatie.