Gent en Lille delen de punten

Nico Wieme
| 10 reacties
Gent en Lille delen de punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent is niet verder gekomen dan een puntendeling tegen Lille. In de slot van een boeiende match kregen de Buffalo's de kans om de drie punten thuis te houden, maar uiteindelijk was het Eden Hazard die de beste kans miste op de winninggoal.

Francky Durywijzigde zijn team op twee posities na de 2-0-zege tegen Sint-Truiden. Yassine El Ghanassy nam zijn plaats terug in ten nadele van Edson en Matija Skarabot verving de geblesseerde Kenny Thompson.

Droomstart Gent

AA Gent kende een droomstart. Randall Azofeifa mocht snel een vrijschop nemen en bij Lille stonden ze nog niet in de organisatie. Stijn De Smet verscheen hierdoor alleen voor Mickaël Landreau en werkte de bal via de Franse doelman over de lijn. De Buffalo’s speelden in een zetel en konden de Fransen aanvankelijk goed van hun eigen doel houden. Het enige noemenswaardige wapenfeit van Lille volgde op een hoekschop toen Mathieu Debuchy na een half mistasten van Bojan Jorgacevic nipt over trapte.

Pas halfweg de eerste periode kwamen de bezoekers eens dreigen en het was meteen bingo. Pierre-Alain Frau slalomde zich door de Gentse verdediging en krulde de bal enig mooi in de verste hoek. Die gelijkmaker was meteen de aanzet tot een resem kansen over een weer.

Opnieuw Frau en Eden Hazard misten toen zij alleen op Jorgacevic afstevenden; aan de overzijde kopte een verraste Stef Wils over en vond Yassine El Ghanassy de paal op zijn weg. De wedstrijd was nu echt aantrekkelijk om volgen. Op vrijschop van Yohan Cabaye mocht David Rozehnal zomaar inkoppen, maar Jorgacevic stond pal en behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Netten trillen niet meer

De bezoekers hadden de strafste koffie genuttigd, want zij begonnen scherp aan de tweede helft. Frau, de gevaarlijkste man bij Lille, ontsnapte aan de thuisverdediging en stormde alleen op doel af; de Franse spits besloot echter onbesuisd over.

De Gentenaren hadden in de beginperiode van de tweede helft moeilijk, maar herstelden geleidelijk aan het evenwicht. Rozehnal kon met de kruin van zijn hoofd verhinderen dat Elimane Coulibaly gevaarlijk zou uithalen. Het spel ging weer wat meer op en neer en aan de overzijde haalde de ingevallen Gervinho staalhard uit. Meer dan een hoekschop leverde het schot van de ex-Beverenspits niet op.

Hazard

In het slot van de match vond Gent zijn tweede adem en perste nog eens het onderste uit de kan. Zlatan Ljubijankic en Azofeifa vonden telkens een uitstekende Mickaël Landreau op hun weg. In de absolute slotseconden had Hazard de winninggoal aan de voet, maar Jorgacevic duwde de plaatsbal van de Rode Duivel nog in hoekschop. Uiteindelijk moesten beide ploegen vrede nemen met een punt.

Gent deelt door dit gelijkspel nu de laatste plaats met Lille. Sporting gaat dankzij een 5-0 zege (doelpunten van Carriço, Maniche, Salomao, Helder Postiga en Fernandez) tegen Levski Sofia aan kop in Groep C met het maximum van de punten. Levski staat nu tweede met drie op zes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties