Groep K: Napoli dwingt in 98e minuut gelijkspel af

Bram Coenen

In een ware spektakelmatch heeft Napoli zich dankzij een doelpunt in de 98e minuut van een gelijkspel verzekerd bij Steaua Boekarest. Utrecht en Liverpool hielden het op een doelpuntloos gelijkspel.

Napoli begon dramatisch aan de match in Boekarest. Na amper een kwartier spelen stond de thuisploeg al 3-0 voor dankzij goals van Cribari, Tanase en Kapetanos. Op het halfuur kreeg diezelfde Kapetanos echter rood en nadien keerde het spelbeeld volledig. Vitali bracht de Italianen net voor rust opnieuw in de match en wanneer Hamsik de bezoekers een kwartier voor tijd op 3-2 bracht lag de match opnieuw volledig open. Pas in de 98e! minuut kon Cavani alsnog een gelijkspel wegkapen. Napoli deelt nu de tweede plaats met Utrecht. Beide ploegen tellen twee punten. Steaua blijft laatste met één op zes.

Utrecht en Liverpool hielden het in het Nieuw Galgenwaardstadion op een doelpuntloos gelijkspel. Bij de thuisploeg speelden Jan Wuytens en Dries Mertens de volledige match. Milan Jovanovic bleef de hele match op de bank. Liverpool blijft door dit gelijkspel aan de leiding in Groep K met vier op zes.