Valencia blijft leider in de Primera Division

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Valencia blijft aan de leiding in de Primera Division. ‘Los Ches’ wonnen zaterdagavond in eigen huis met 2-1 van Athletic de Bilbao.

Woensdag leed Valencia in de Champions League zijn eerste zege van het seizoen tegen Manchester United. In de eigen competitie behoudt de club echter zijn ongeslagen status. Valencia begon sterk aan de wedstrijd en zat na twaalf minuten al op rozen. Aduriz, ex-Bilbao, opende na een mooie actie van Soldado de score met het hoofd.

Het duurde echter tot de 90ste minuut voor de club uit de sinaasappelstad de zege kon veilig stellen. Vicente bleef ijzig kalm, kapte doelman Iraizoz uit en legde de 2-0 in het mandje. Een belangrijke treffer, bleek nog. Gabilondo bezorgde de bezoekers in de blessuretijd nog een eerredder met een knappe vrije trap in de kruising.

In het klassement vergroot Valencia zijn voorsprong op Villarreal en Barcelona tot vier punten, Real Madrid volgt op vijf eenheden. Het trio komt zondag nog in actie.