Financiële crisis in het Constant Vanden Stock-stadion

Financiële crisis in het Constant Vanden Stock-stadion
Foto: © SC

De gemoederen bij de supporters van Anderlecht raken stilaan verhit. De manier om dat te sussen is door het binnenhalen van enkele gerichte transfers, maar dat is blijkbaar het probleem.

Anderlecht had gerekend op het geld van de Champions League, maar paars-wit slaagde er niet in om het kampioenenbal te bereiken. De Brusselaars liepen zo 15 miljoen euro mis.

Kevin De Bruyne en Shikabala bleken financieel niet haalbaar. Intussen probeert Standard Shikabala naar België te halen. De uitgaven aan transfers bleven erg beperkt en dat heeft alles met de financiën van de club te maken.

In 2008 leed Anderlecht 3,8 miljoen euro verlies, vorig jaar bedroeg het tekort 5,5 miljoen euro. Bovendien wordt het jeugdcentrum in Neerpede gemoderniseerd. Het Brussels Gewest subsidieert het project voor 5 miljoen euro, maar Anderlecht moet zelf minimaal 8,5 miljoen ophoesten.

De nieuwe, goedkope aanwinsten dit seizoen bleken nog geen versterkingen te zijn. Anderlecht zal ook tijdens de winterstop weinig kunnen ondernemen. De club moet al hopen op een verkoop van Romelu Lukaku om opnieuw wat financiële ademruimte te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties