Ex-club legt trainer boete van 25.000 euro op

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ex-club legt trainer boete van 25.000 euro op
Foto: © SC

Een vreemd verhaal voor trainer Mark Wotte, momenteel aan de slag in Israël. Hij krijgt een boete van 25.000 euro van zijn ex-club Universitatea Craiova uit Roemenië.

Na amper vier maanden bij Craiova werd Wotte op de keien gezet door de plaatselijke voorzitter. Daarna legde de Nederlandse coach volgens de voorzitter in een interview verklaringen af die Craiova in een negatief daglicht stelden.

"Ik heb net ontdekt dat ik van Universitatea Craiova een boete van 25.000 euro krijg. Deze is niet alleen overdreven maar ook en belachelijk. De bond heeft de sanctie inmiddels bevestigd", aldus Wotte.

"Ik krijg de boete voor een simpel interview. Nadat ik was geschorst door de club, vertelde ik teveel denk ik. Maar ik heb niets verkeerd gezegd. Ik heb niemand beledigd of heb niemand gekwetst. Dat ik een boete van 25.000 euro krijg is ongelooflijk."

"Ik ben er van overtuigd dat Craiova-voorzitter Mititelu en Dumitru Dragomir, voorzitter van de Roemeense bond, samenspannen. Zij willen geld van mij hebben terwijl ik niet schuldig ben."

"Ik heb op mijn beurt de laatste vier maanden geen salaris gehad. Zij zijn mij nog 60.000 euro schuldig. We hebben al een beroep gedaan op de FIFA. Ik ga TAS en het Europese Hof voor Rechten van de Mens inschakelen. Deze sanctie is tegen de vrijheid van meningsuiting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties