McClaren opnieuw in beeld als bondscoach Engeland

Bram Coenen
| 1 reacties
McClaren opnieuw in beeld als bondscoach Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de gemiste EK-kwalificatie 2008 werd Steve McClaren nog weggehoond als Engels bondscoach. Toch is de Engelsman opnieuw in beeld om Fabio Capello op te volgen na het EK 2012.

McClaren verspeelde met Engeland kwalificatie voor het EK 2008 na verlies in de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië. De 49-jarige coach werd weggehoond door het publiek en werd onmiddellijk ontslagen door de bond. Nadien was hij wel uiterst succesvol bij Twente en sinds dit seizoen is hij aan de slag bij VfL Wolfsburg.

Door zijn recente clubsuccessen is de coach mogelijk opnieuw in beeld om Engels bondscoach te worden. "Als hij verder gaat met succes boeken, ben ik er zeker van dat hij in beeld is", zo zegt Trevor Brooking, directeur van de Engelse voetbalbond, in gesprek met The Guardian.

"Hij heeft veel meer ervaring en heeft zijn lesje wel geleerd, dus waarom niet?" Brooking geeft verder aan het positief te vinden dat Engelse coaches naar het buitenland trekken om meer ervaring op te doen. "We moeten proberen dat meer Engelse coaches dat gaan doen. Soms zijn we wat lui. Dan spreek ik mensen die vier of vijf talen spreken. We moeten onze trainers aansporen dat ook te doen, dat ze naar het buitenland gaan om ervaring op te doen."

Huidig Engels bondscoach Fabio Capello gaf eerder al aan er na het EK 2012 er mee op te houden.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties