Verschueren: "Alles wordt nu binnenskamers besproken"

Verschueren: "Alles wordt nu binnenskamers besproken"
Foto: © SC

Michel Verschueren heeft 25 jaar lang allerlei crisissen meegemaakt en stond daarbij altijd in het oog van de storm. De ex-manager geeft in HLN dan ook zijn visie over de huidige problematiek bij Anderlecht.

"Soms is zwijgen de beste optie, want elk woord kan verkeerd zijn", aldus Verschueren die zich tegenwoordig vooral met de Saint Guidon bezighoudt. "Constant Vanden Stock zei me: 'Verschueren, slaap er een nacht over. De dag erna kan je een ander idee hebben.' Ik heb me 25 jaar lang met overgave verweerd, maar nu wordt alles veel meer binnenskamers besproken."

"En alles wordt langs één kanaal, via woordvoerder David Steegen, naar buiten gebracht om te vermijden dat men uitspraken zou kunnen optekenen die elkaar tegenspreken. Dat is een objectievere manier om de pers te benaderen."

"Het moeilijkste had ik het toch toen we 14de stonden (in september 1998, red.) en Vercauteren en Dockx overnamen van Haan. Maar goed, we hebben dat toen opgelost. Soms moet je een trainer ontslaan. Zoals ik dat ook met Herbert Neumann deed. Natuurlijk heb ik ook mijn portie kritiek gehad. Maar als je je daardoor laat beïnvloeden, word je ziek. Als de resultaten komen, zwijgen de critici vanzelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties