Gerets: "Al-Hilal wil me langer houden"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Gerets: "Al-Hilal wil me langer houden"
Foto: © SC

Hoe ziet de toekomst van Eric Gerets eruit? Het is nog onduidelijk. Zijn huidige club, Al-Hilal, uit Saoedi-Arabië, wil de Belgische coach langer aan zich binden.

Normaal zou Gerets ten laatste op 15 november, de finale van de Aziatische Champions League, een punt zetten achter zijn werk bij Al-Hilal. Daarna zou hij naar Marokko trekken om de jas van bondscoach aan te trekken.

Maar Al-Hilal wil me langer houden”, zegt Gerets in HNB. “De club stelt voor dat ik tot het einde van het seizoen blijf en mijn functie hier ondertussen combineer met die van bondscoach van Marokko.”

Gerets zegt niet nee. “Maar de bal ligt in het kamp van de Marokkaanse bond. Die moet beslissen of ze ermee akkoord gaat. Er lopen momenteel gesprekken.”

Al-Hilal verloor de heenwedstrijd in de halve finale van de Aziatische CL tegen het Iranese Zob Ahan met 1-0. Over tien dagen vindt de return plaats. “Ik heb er goede hoop op dat we dat thuis kunnen rechtzetten om nog door te stoten naar de finale.”

Olympiqe Lyon

In de Franse pers wordt Gerets dan weer gelinkt aan Olympique Lyon. De zevenvoudige landskampioen staat pas vijftiende en de stoel van Claude Puel wankelt. "Als mijn contract bij de Marokkaanse bond afloopt, is Lyon een mogelijkheid", zei Gerets in Le Parisien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties