"Nooit mijn bedoeling geweest om Hoefkens pijn te doen"

"Nooit mijn bedoeling geweest om Hoefkens pijn te doen"
Foto: © SC

Elimane Coulibaly deelde tegen Club Brugge nog een elleboogstoot uit aan Carl Hoefkens. Maar de spits ontfermt zich ook over jonge Gentse afrikanen. Coulibaly heeft duidelijk twee gezichten.

Coulibaly wacht nog op een uitspraak van het Sportcomité na zijn elleboogstoot. "Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen en een eventuele straf aanvaarden", zegt de aanvaller. "Ik had het recht niet."

"Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand pijn te doen. We zullen zien. Verder wil ik er op dit moment niets meer over zeggen! Ik heb er alle vertrouwen in dat de voetbalbond zijn werk correct zal doen."

Volgens Coulibaly ontstaat er een verkeerd beeld van hem. "Op het veld zijn er gewoon heel wat tegenstanders die me constant beledigen. Moest ik alles vertellen, er zouden weinig faire spelers overblijven", zegt hij. "En jullie zouden pagina's te kort hebben."

"Men spreekt altijd over de spelers die reageren, maar wat doe je met zij die provoceren? Sommigen komen zich even later bij mij verontschuldigen. Oké, die vergeef ik dan ook. Je moet al sterk zijn om je excuses aan te bieden."

Er is een verschil tussen Coulibaly op en naast het veld. "Op het veld wil ik winnen en niet enkel deel uitmaken van het spel. Als ik met de bal speel, ben ik een andere Eli. Zelfs op training. Alle focus ligt dan op die voetbal, de rest vergeet ik. Naast het veld ben ik totaal anders dan erop. Maar ik heb alles aan het voetbal te danken. Respect, geld,...", weet de speler van AA Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties