Trainers willen belangenvereniging oprichten

Fabian Morren
| 0 reacties
Trainers willen belangenvereniging oprichten
Foto: © SC

De Belgische proftrainers spelen met het idee om een belangenvereniging voor coaches op te richten. Dinsdag vergaderden een twintigtal trainers op de voetbalbond.

"Het initiatief ging uit van de de laatste lichting trainers die de Pro Licence-cursus gevolgd hebben", vertelt Jan Van Winckel, assistent-coach bij Club Brugge.

Onder meer Adrie Koster, Jacky Mathijssen en Francky Dury waren aanwezig op de vergadering. "Ik ga geen namen noemen", zegt Van Winckel in Het Laatste Nieuws. "Dat hebben we zo afgesproken: we willen niemand tekortdoen."

"Er zijn er enkelen die afgezegd hebben, maar het initiatief wel steunen. We hebben met een beperkte werkgroep een eerste keer gebrainstormd. En uit onze enquête blijkt dat de bereidwilligheid er is om nog een keer samen te zitten, met honderd procent. In november vergaderen we opnieuw."

"Er is een grote noodzaak aan zo'n belangenvereniging", benadrukt Van Winckel. "Als je het aantal Nederlandse trainers in buitenlandse loondienst vergelijkt met het aantal Belgische, zegt dat voldoende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties