Lyon klimt na winst op richting middenmoot

Bram Coenen

Olympique Lyon heeft vanavond Lille verslagen met 3-1. Dankzij deze deugddoende zege klimt de Franse topploeg stilaan op richting middenmoot.

Olympique Lyon maakte het verschil in de eerste helft met goals van Lisandro Lopez en Yoann Gourcuff. Lille kwam in de tweede helft nog wel dichterbij via Mamadou Sow, maar niet veel later besliste Lisandro Lopez op penalty de wedstrijd voor de thuisploeg.

De thuisploeg beëindigde de wedstrijd nog wel met tien man na de uitsluiting van Jérémy Pied, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Dankzij deze deugddoende zege klimt Lyon naar de veertiende plaats en raakt het stilaan weg van de degradatieplaatsen. Lille blijft zesde en telt nu vijf punten achterstand op leider Rennes.