KVV.Zelzate kon het verschil niet maken in de derby tegen Sleine.

Hendrik De Vriesere
KVV.Zelzate kon het verschil niet maken in de derby tegen Sleine.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De thuisploeg was in de eerste helft ondermaats tegen Sleidinge, maar in de tweede periode kregen ze een tal van kansen maar tot score kwamen ze niet. Dus een billijk gelijkspel voor de kanaaljongens.

KVV-Sleidinge  0-0

Over de eerste helft valt er weinig te vertellen, op een paar zeldzame doelpogingen na, waarvan er langs beide zijde, één echt gevaarlijk kon genoemd worden maar door de keepers onschadelijk werden gemaakt.

De tweede helft was KVV gretiger en nam meer en meer het veldoverwicht in handen. Sleidinge probeerde zijn gekende stijl te hanteren met lange ballen vanuit de verdediging, naar de aanval toe.

Naargelang de wedstrijd vorderde, vielen er meer en meer gaten en hing bijwijlen een doelpunt in de lucht.

Na actie van Stephen Cox met voorzet naar Mathieu Ost(62’), die de bal rechtstreeks op de slof nam en naar doel knalde, ranselde keeper Kim De Paepe met bravoure de bal uit het doelvlak. Een minuut later nam Derrit Longueville op snelheid de maat van zijn bewaker maar het daaropvolgend schot ging voorlangs.

Dat de verdediging tegen Sleine steeds attent moet blijven op de lange ballen bewees  de ingevallen Gert-Jan Vereecke, die alleen op Frederique De Vleesschauwer afstevende, Fré toonde nogmaals dat de 16 meterzone zijn gebied is en verijdelde ook deze poging.

Tijdens de laatste tien minuten waren er nog een drietal pogingen te noteren via Kevin Mortier, Niek Sprundel en vooral Derrit had de overwinning aan de voet, na een door hem zelf opgezette actie waarbij hij ook de laatste verdediger uitspeelde maar niet probeerde zelf te besluiten en de bal nog voor zich uit  schoof om een teamgenoot te bereiken met een logisch buitenspel tot gevolg.

 

Besluit:  De eerste helft was er weinig te beleven.

De tweede helft waren er voldoende kansen om de drie punten thuis te houden. Beide keepers lieten zich enkele malen opmerken met gevatte tussenkomsten.

 

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique- De Neve Tom-Vandevyvere Kjell-Longeuville Derrit-Janssens Kristof(46’Mortier Kevin)-Bogaert Ennio-Cox Stephen-Kevin Druwé-Van Sprundel Niek Hebberecht  Jorgen-Ost Mathieu

Gekwetstenboeg:

Christophe Ost: Is hersteld en was bij de selectie

Niko De Letter : Nog niet aan trainen toe.

Joachim Hebberecht: Hervat dinsdag de training

Darryl Radwidjan: Hervatte vorige donderdag de training, voelde geen pijn meer.

 

Hakim Boucheta: Was er niet bij wegens tweemaal geel tegen Waarschoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties