Groep E: Bayern München blijft foutloos

Bram Coenen
| 1 reacties

Bayern München blijft met het maximum van de punten op kop in Groep E van de Champions League. De Duitsers klopten vanavond met nipte 3-2 cijfers het Roemeense Cluj.

Bayern, nog steeds zonder onze geblesseerde landgenoot Daniel Van Buyten, kwam iets voor het halfuur op achterstand na een doelpunt van Cadu. Diezelfde Cadu was amper vier minuten na de openingsgoal ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker, nadat hij de bal nogal ongelukkig in eigen doel werkte.

Nog voor rust kwam Bayern ook op voorsprong, al had het daar opnieuw wat Roemeense hulp voor nodig. Dit keer was het Panin die voor de own-goal tekende. Een kwartier voor tijd diepte Mario Gomez de voorsprong nog uit, maar Culio bracht net voor affluiten toch opnieuw de spanning terug. Verder kwam Cluj echter niet meer. Bayern blijft zo met het maximum van de punten op kop in Groep E.

De tweede plaats wordt nu gedeeld door drie ploegen na het 1-3 thuisverlies van AS Roma tegen Basel. Na twaalf minuten tekende Alexander Frei voor de openingstreffer van de bezoekers. Marco Borriello kon de thuisploeg nog wel opnieuw op gelijke hoogte brengen, maar vlak voor rust bracht Samuel Inkoom de Zwitsers opnieuw op voorsprong. Basel hield knap stand in de tweede helft, diep in blessuretijd kon Cabral zelfs nog voor de 1-3 zorgen. Zowel Basel, AS Roma als Cluj tellen nu drie punten, en volgen daarmee al op zes punten van leider Bayern.