Groep E: AZ gaat thuis onderuit tegen Dinamo Kiev

Bram Coenen

AZ is vanavond thuis met 1-2 onderuit gegaan tegen Dinamo Kiev. BATE Borisov blijft leider in Groep E dankzij een 0-1 zege bij Sheriff Tiraspol.

AZ kwam in eigen huis al na zestien minuten spelen op achterstand tegen Dinamo Kiev, Artem Milevsky opende de score voor de Oekraïnse club. Iets na het halfuur bracht Erik Falkenburg de Almaarders wel opnieuw op gelijke hoogte, maar net voor rust zorgde Hatsjerydy toch opnieuw voor de voorsprong voor de bezoekers.

In de tweede helft had AZ wel kansen op de gelijkmaker en zelfs meer, maar Dinamo hield met hangen en wurgen stand. Bij de thuisploeg werd Niklas Moisander nog met rood van het veld gestuurd. Bij AZ mocht Maarten Martens 77 meespelen.

Dinamo telt nu vier op zes en heeft daarmee drie punten achterstand op leider BATE Borisov. BATE ging met 0-1 winnen bij Sheriff Tiraspol dankzij een goal van Sosnovski. Sheriff en AZ tellen nu beiden drie punten.