Vercauteren: "Nu niet beginnen twijfelen"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Vercauteren: "Nu niet beginnen twijfelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk leed op het veld van KV Kortrijk zijn eerste nederlaag van het seizoen. Frank Vercauteren kon zich verzoenen met de uitschuiver. “De betere ploeg heeft vandaag gewonnen”, aldus de Genkse trainer.

De competitieleider toonde in het Guldensporenstadion een onherkenbaar gezicht. “Er was vandaag een gebrek aan alles”, beseft Vercauteren. “De inzet was er, maar de rest was te weinig. Ik dacht dat we na de rust nog de knop konden omdraaien, maar dat is niet gelukt.”

Veel afval

De spitsen van Genk scoorden 35 keer in 12 wedstrijden, maar bleven in Kortrijk stom voor doel. “Aanvallend hebben we niet gebracht wat we moesten brengen. Er was veel te veel afval. We waren gewoon niet fris en scherp genoeg.”

Ook opvallend: KV Kortrijk vond iedere keer de vrije man. “Onze spelers liepen overal tussen. Dan kan je al geen druk zetten. Ook de lijnen speelden veel te ver uit elkaar. Er was geen samenhang en daar hebben we geen antwoord op gegeven.”

“Maar we moeten nu niet beginnen twijfelen. We moeten blijven staan bij de reeks die we hebben neergezet. De spelers zullen moeten tonen dat ze ook kunnen reageren na een nederlaag.”

Anderlecht favoriet

Volgende week volgt de topper tegen Anderlecht. “Dat is nog altijd de favoriet voor de titel. Het zou niet erg zijn als we verliezen, maar we zullen er alles aan doen om op een goede manier te spelen. Dan zien we wel hoever ons dat brengt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties