Vitesse-eigenaar wil Cruijff als adviseur

Vitesse-eigenaar wil Cruijff als adviseur
Foto: © SC

Johan Cruijff werd de laatste tijd nogal veel in verband gebracht met Vitesse. Hij zou een hand gehad hebben in de aanstelling van coaches Albert Ferrer en Stanley Menzo. In zijn column in de Telegraaf zet hij de puntjes op de i.

"Voordat er weer allerlei verhalen ontstaan, het klopt dat ik contact met Vitesse-eigenaar Merab Jordania heb gehad", zo schrijft Cruijff in de ochtendkrant. "Al een paar weken via mijn foundation en school, waarna ik hem afgelopen dinsdag voor het eerst heb ontmoet. Toen verraste hij me ook met het nieuws dat hij Albert Ferrer en Stanley Menzo als trainers vast had weten te leggen."

"Daarmee wil ik duidelijk aangeven, dat ik geen rol in de benoeming van Ferrer en Menzo heb gespeeld", wil Cruijff duidelijk maken. "Wel wist ik dat Jordania heel gecharmeerd is van de organisatie en manier van voetballen van Barcelona. Maar omdat hij zich goed realiseert dat je zoiets niet in één dag voor elkaar kan krijgen, heeft hij eerst Cruyff Institute benaderd."

"Hij kwam met het verzoek niet alleen Vitesse, maar ook de Georgische voetbalbond helemaal door te lichten en het liefst ex-voetballers voor diverse leidinggevende functies op te leiden. Dus mensen die zich niet door emoties laten leiden en onder druk kunnen presteren."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties