Conté: "Ik heb hier veel gehuild"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Conté: "Ik heb hier veel gehuild"
Foto: © SC

Ibrahima Conté zette met een knappe goal AA Gent op weg naar de stuntzege tegen Sporting Lissabon. Het had echter niet veel gescheeld of de 19-jarige Guineeër zat bij het Noord-Franse Lille.

Tot zijn achttiende speelde Conté in zijn thuisland. Daarna trok hij naar Europa. “Ik zou voor Lille tekenen en probeerde dat op de ambassade in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, te regelen”, zegt de frêle aanvaller in HNB.

“De visumpapieren raakten maar niet in orde, maar toen kwam AA Gent op de proppen. Zij kregen het wel in orde en daarom koos ik voor deze club.” Makkelijk was het niet voor Conté. “In het begin heb ik heel veel gehuild, maar nu is mijn broer hier om me op te vangen.” Met Elimane Coulibaly rijdt hij iedere dag naar de training.

Bij de beloften werkte hij samen met Bob Peeters, die tevergeefs polste of Conté mee naar Cercle mocht. “Ik heb veel aan hem te danken. n het begin was ik veel te traag. Hij bleef speciaal na om me extra training te geven.” Conté werd onlangs voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg van Guinee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties