De Camargo schenkt Gladbach punt tegen Bayern

Anthony Van der Planken
| 16 reacties

Bayern München is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen op het veld van Borussia Mönchengladbach. De trotse Duitse kampioen geraakte niet verder dan 3-3. Igor De Camargo stond mee aan het kanon.

Bayern München kon zich geen nieuw puntenverlies veroorloven, maar kon op het veld van hekkensluiter Gladbach alweer niet winnen. De thuisploeg kwam zelfs al na vijf minuten op voorsprong. Butt stond te ver voor zijn goal, waardoor Hermann de 1-0 kon aantekenen

Bayern liet zich echter niet doen. De bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen al gauw op gelijke hoogte. Kroos bracht de bal goed voor, zodat ploegmaat Gomez maar had binnen te koppen.

De bezoekers domineerden de rest van de eerste helft. Vijf minuten voor de pauze werden ze daar ook voor beloond toen Schweinsteiger de 1-2 kon scoren. De middenvelder had luttele seconden later zelfs de 1-3 aan de voet, maar hij miste de penalty die er kwam na een fout op Altintop.

Een misser die Bayern duur te staan zou komen. Gladbach voetbalde immers beter na de rust en bracht de bordjes al snel weer in evenwicht. Na een knappe counter kon Igor De Camargo (ex-Standard) Reus aanspelen. Die aarzelde niet en bracht de score op 2-2.

Nauwelijks enkele minuten later was hetzelfde duo alweer goed voor een goal. Reus bracht De Camargo alleen voor doel, waardoor de voormalige Rode Duivel de bal in de linkerhoek kon binnen leggen.

Bayern gaf echter niet op. Het drukte in de slotfase en kwam uiteindelijk opnieuw op gelijke hoogte. Na een knappe actie wist Lahm de 3-3 te netten. De winning goal scoren, lukte echter niet meer.

Gladbach blijft zo troostelaas laatste, terwijl Bayern -met Van Buyten 90 minuten op het veld- het met een beschamende negende plek niet veel beter doet.