KVV.Zelzate redt de meubels in de tweede helft.

Hendrik De Vriesere

In de eerste helft nam KVV het hef in handen en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede periode een moeilijke start voor de bezoekers, zoudat KFCO.Gent langszij kon komen. Wel verdiende zege gezien de eerste helft en het laatste kwartier van de partij.

K         KFCO Gent-KVV  2-4

KVV redt de meubels na moeilijke beginfase tweede helft.

De eerste kans was voor de thuisploeg na balverlies van Stephen Cox waarbij ook Kjell Vandevyvere zich verkeek grotendeels te wijten aan de staat van het veld(zandbak),zodat Francisco Diaz plots alleen voor doel verscheen,  deze  probeerde met een lobbal te scoren, de bal ging over het doel.

KVV repliceerde via Niek Van Sprundel die de bal tot bij Mathieu Ost(4’) schoof, Mathieu kreeg de bal onvoldoende onder controle om af te werken.

Hakim Boucheta (13’)keilde de bal over  het doel na een combinatie Stephen Cox en Mathieu.

De studieronde was voorbij en KVV begon de wedstrijd in handen te nemen.  Stephen  bereikte Niek, deze bediende de vrijstaande Mathieu(19’) die de bal uit het bereik van de keeper in de linkerbenedenhoek deponeerde, 0-1.

Na terug een voorzet van Stephen waren de rollen nu omgekeerd en was het Mathieu die Niek in een betere positie zag staan, Niek(25’) dribbelde de keeper en de 0-2 was een feit.

Hakim had nog voor de rust uitzicht om de score te vergroten nadat hij twee man in de wind had gezet, het daaropvolgend schot ging over het doel.

Met een gerust gevoel de tweede helft tegemoet gaande liep het even anders. De Gentenaren drongen KVV op eigen helft terug en namen het middenveld voor hun rekening. Dat leverde via een strafschop, de aansluitingstreffer  op,  genomen en omgezet door Walid Dhakouni(57’). Frederique De Vleesschauwer  tipte de bal over  doel,  na een strak genomen vrijschop van terug Walid. Het geloof bleef groeien in de rangen van de thuisploeg met de gelijkmaker tot gevolg. Santens ging door op rechts, diens voorzet werd door de ingevallen Sofien Chebil(71’) tegen de touwen verlengd.

Ei zo na kwam KFCO op voorsprong, gelukkig ging het schot van Michael Santens net over de doellat Eerder had Trainer Kurt Mertens een vervanging doorgevoerd alsook enkele plaatswisselingen met het doel het middenveld terug onder controle te krijgen. Dat wierp zijn vruchten af.

KVV herwon de gretigheid van de eerste helft. Na fout op Hakim, nam de zelfzekere Niek(75’) plaats achter de bal om de vrijschop te nemen, Keeper Frederik Remue had geen schijn van kans en mocht voor de derde keer, de bal uit het net halen.

Het geruststellend vierde doelpunt  kwam er na een klasrijke actie op links van Hakim, de daaropvolgend  gemeten voorzet werd door de ingevallen Darryl Radwidjan met een kopbal in het doel  gewerkt.

Hakim en Mathieu kregen een applausvervanging. Christophe Ost kwam in de plaats en had na enkele seconden op het terrein, de vijfde treffer aan de voet  na een mooie draaibeweging doch plaatste de bal naast het doel.

Besluit:  Verdiende overwinning, gezien de eerste helft en het laatste kwartuur van de wedstrijd.

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique-Hebberecht Joachim-De Neve Tom-Vandevyvere Kjell(67’ Radwidjan Darryl)- Bogaert Ennio-Cox Stephen-Kevin Druwé-Van Sprundel Niek- Hebberecht  Jorgen-Ost Mathieu(87’Janssens Kristof)-Boucheta Hakim(85’Ost Christophe)

Gekwetstenboeg: Niko De Letter, blijft op de sukkel