Vleminckx lapt er weer drie binnen

Vleminckx lapt er weer drie binnen
Foto: © SC

Bij onze noorderburen was Bjorn Vleminckx de enige die kon scoren, maar hij deed dat dan ook op een overtuigende manier door er meteen drie binnen te lappen.

De Graafschap-NEC eindigde op 1-4 en Vleminckx nam de laatste drie goals voor zijn rekening. Al was er wel één kleine smet op zijn prestatie, want onze landgenoot miste ook nog een strafschop. Hij bracht zijn seizoenstotaal meteen op elf. In de slotfase kreeg hij een applausvervanging toen Thomas Chatelle hem kwam aflossen.

Ook bij Twente was er een Belg succesvol. Alhoewel hij nog niet gekozen heeft tussen de Marokaanse en Belgische nationale ploeg blijft Nacer Chadli de sterren van de hemel spelen en ook scoren. Zo zorgde hij voor de gelijkmaker tegen Twente, waarna de ploeg van Michel Preud'homme de zege nog kon binnenhalen na een goal van Janko.

Minder succes voor Birger Maertens. Die kostte Heracles Almelo immers een punt door in de slotminuut in eigen doel te trappen. Heracles verloor met 3-2 bij Heerenveen.

Ook de Ajax-Belgen moesten de duimen leggen. Op eigen veld verloor het, met enkel Jan Vertonghen 90 minuten op het veld, met 0-1 van ADO Den Haag. Anderlecht-huurling Dimitri Bulykin kreeg verrassend genoeg geen basisplaats bij Den Haag. Timothy Deryck stond wel heel de wedstrijd op het veld.

Bij Utrecht konden Jan Wuytens en Dries Mertens niet verhinderen dat PSV hen met 1-2 versloeg. Feyenoord en Roda JC deelden de punten (1-1). Bij Roda mochten De Fauw en Delorge opdraven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties