Scorende Hazard kan bekeruitschakeling niet vermijden

Ruben Philippe

Lille verloor woensdagavond met 2-1 van Montpellier. Eden Hazard scoorde wel, maar kon de uitschakeling in de Coupe de la Ligue niet verhinderen. Elders haalde Marseille het van Monaco.

Montpellier had het nog knap lastig met Lille. De bezoekers namen na een halfuur wel de leiding via Kabze. Meteen na de koffiepauze was het diezelfde Kabze die de score wist te verdubbelen. Nadien probeerde Hazard het tij nog te keren, maar zijn aansluitingstreffer bracht geen zode meer aan de dijk.

Ook thuisploeg Olympique Marseille had enige moeite met tegenstander Monaco. De bezoekers kwamen na 22 minuten op voorsprong na een benutte strafschop van Coutadeur. Nog voor de rust kon Marseille de bordjes opnieuw gelijk hangen via Ayew. Op het uur was het verhaal van een sterk Monaco helemaal uit na de winnende treffer van verdediger Azpilicueta.

Eerder stootten Auxerre (2-0) en Paris Saint-Germain (3-1) reeds door naar de halve finale in de Franse beker.