Leekens: "Ik denk dat Chadli voor België wil spelen"

Leekens: "Ik denk dat Chadli voor België wil spelen"
Foto: © SC

Nacer Chadli speelt volgende woensdag met Marokko in de vriendschappelijke interland tegen Noord-Ierland. Toch denkt bondscoach Leekens dat hij voor de Rode Duivels kiest.

Nacer Chadli gaat naar Marokko om er eens de sfeer te proeven. Omdat het een vriendschappelijke match betreft kan hij daarna nog altijd zijn keuze aanpassen naar België.

"Ik heb hem in samenspraak met Twente met rust gelaten. Ik denk dat hij voor België wil spelen, maar Nacer moet naar zijn hart luisteren", zei Leekens op de persconferentie.

En hoe zit het nu eigenlijk met Carcela, want die is ook nog steeds niet opgeroepen door Marokko. "Carcela heeft eerdere selecties geweigerd", zegt de trainer aan de VRT. "Dat was zijn beslissing. Op dit moment is er voor mij geen zaak-Carcela meer. Maar als Mehdi echt voor België wil kiezen, staat de deur nog op een kier."

Odjidja is er voor de eerste keer bij tegen Rusland. "Vadis kan als controlerende middenvelder voor een meerwaarde zorgen. Ik wil zien hoe hij zich aan de groep aanpast. Ik wil hem wel waarschuwen voor domme kaarten."

Mignolet vervangt Bailly in de kern. "Hij is één van de vier topkeepers die ik heb. Bailly krijgt rust en moet evenwicht zoeken. Wie in doel zal staan? Dat zeg ik nog niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties