Club Brugge aanvaardt schorsing Lestienne

Bram Coenen
| 56 reacties
Club Brugge aanvaardt schorsing Lestienne
Foto: © SC

Club Brugge accepteert de schorsing voor Maxime Lestienne. De middenvelder werd door het bondsparket voor vier wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Club Brugge.

Maxime Lestienne kreeg die rode kaart na een bijzonder domme tackle op de middellijn tegen Pieterjan Monteyne. Het bondsparket stelde vier wedstrijden schorsing voor, hetgeen Club Brugge nu accepteert. "We willen hiermee een signaal uitsturen naar spelersgroep en supporters, maar ook naar de arbitrage en de disciplinaire diensten van de voetbalbond", aldus de directie van Blauw-Zwart op de website van de club.

De jonge linkspoot ziet zijn straf ingaan op 17 november. De 18-jarige flankspeler is niet beschikbaar voor de wedstrijden tegen Cercle Brugge, op Sint-Truiden, tegen Westerlo en op KV Mechelen.

Club Brugge heeft Lestienne bovendien intern beboet. Het zal Lestienne ook op een jeugdwedstrijd inzetten als scheidsrechter en hij wordt ook voor een activiteit in de sociale werking van Allemoale Thope ingeschakeld.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties