Leekens: "Nog niet beslist wie in doel zal staan"

Bram Coenen
| 23 reacties
Leekens: "Nog niet beslist wie in doel zal staan"
Foto: © SC

Georges Leekens leidde vandaag de eerste training in aanloop naar het oefenduel met Rusland. De coach liet voorlopig nog niet in zijn kaarten kijken wat de opstelling betreft.

Met het niet oproepen van Logan Bailly wordt vooral uitgekeken naar wie Leekens in doel zet tegen Rusland. "Ik ben er nog niet helemaal uit wie ik in doel plaats", aldus de bondscoach. Zowel Mignolet, Proto als Gillet zijn goede doelmannen en verdienen hun plaats onder de lat."

De bondscoach verwacht tegen Rusland ook veel van zijn middenveld. "Verscheidene spelers zijn in vorm en ik hoop dan ook dat er wat meer scorend vermogen uit het middenveld zal komen. Legear was nadrukkelijk aanwezig tegen Oostenrijk en bevestigde de laatste weken bij Anderlecht zijn goede vorm. Ook Defour wordt met de week beter bij Standard. Tot slot is ook Fellaini opnieuw fit en dat biedt toch wat mogelijkheden op stilstaande fases."

Tot slot werd Leekens ook nog gevraagd naar de sterkte van het Rusland van Dick Advocaat. "Rusland is zonder twijfel een tegenstander van hoog niveau. Bijna al hun spelers zitten bij Europese topclubs. Maar we zijn een bepaalde weg ingeslagen en zullen dus ook in Rusland offensief voetbal op de mat proberen te leggen. Ik hoop dat we 1 à 2 doelpunten zullen scoren en dat het een leuke wedstrijd wordt", aldus de bondscoach nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties