Kompany: "Geen probleem met Advocaat"

Kompany: "Geen probleem met Advocaat"
Foto: © SC

Vincent Kompany zal morgen het hart van de Belgische verdediging moeten bewaken tegen de technische spitsen van de Russen. Voor 'The Prince' is het een terugzien met de coach waar hij naar eigen zeggen geen problemen mee had.

Kompany werd door Advocaat uit de selectie gegooid toen deze op één week tijd te laat op training en ook op een ploegbespreking kwam. "Ik heb met niemand problemen", aldus de speler van Manchester City. "Ik heb het in mijn privé-leven druk genoeg om daarbij nog wrok tegen iemand te koesteren. Dat zijn dingen die gebeuren. In het leven moet je vooruit kunnen gaan. Als je bij zoiets blijft stilstaan ga je nog enorm veel werk hebben."

Rusland is een tegenstander van formaat. De ploeg van Dick Advocaat staat op de FIFA-ranking op de tiende plaats terwijl onze Rode Duivels op een heel bescheiden 62ste plaats staan. "Het is goed dat we tegen een serieuze tegenstander uitkomen. Deze jonge groep moet leren", weet Kompany. "Door een half mirakel zijn we nog niet uitgeschakeld voor het EK, maar we moeten serieus aan de bak."

Fouten corrigeren

"Duitsland en Turkije zijn ook sterke teams. Het is dus een voordeel dat we nu, net voordat we elkaar tot na de winter niet meer gaan zien, nog even kunnen spelen tegen een ploeg als Rusland. We kunnen verder automatismen opbouwen", aldus één van de leiders van deze generatie Rode Duivels.

Kompany ziet de oefeninterland ook als een mogelijkheid tot correctie. "We moeten blijven geloven in onze kansen op het EK. We hebben nu een redelijk gunstig programma. Tegen Rusland moeten we proberen de fouten die we in de vorige wedstrijden maaktente vermijden. Zelfs een nederlaag kan in deze wedstrijd nog positief zijn. Dat moeten we onthouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties