De Boer: "Ik gaf Guardiola de raad Afellay te nemen"

De Boer: "Ik gaf Guardiola de raad Afellay te nemen"
Foto: © SC

Ronald De Boer zou een bepaalende rol gespeeld hebben in de overgang van Ibrahim Afellay van PSV Eindhoven naar Barcelona. De voormalige Barça-speler vertelde dat op het Nederlandse Radio 1.

Ook Everton zou geïnteresseerd geweest zijn. "Ik heb geholpen aan deze transfer. Ik sprak Barcelona-trainer Josep Guardiola tijdens het afgelopen WK. Hij vroeg me wat ik van Afellay vond. ‘Als je nog langer twijfelt, dan ben je al te laat. Daar zul je de rest van je leven spijt van krijgen’, heb ik tegen hem gezegd. Ik denk dat ze hem sindsdien hebben gevolgd. Ik mag dus wel stellen dat ze een beetje naar me hebben geluisterd."

Ook Everton-manager David Moyes gaf hij dezelfde raad. "Ik heb tegen hem exact hetzelfde gezegd als tegen Guardiola. Maar ja, Guardiola blijft een vriend van me. Met Xavi, Andrés Iniesta en Lionel Messi in het team moet hij toch uit een ander vaatje gaan tappen. De druk dat je slechts één van de spelers bent in plaats van dé man van de club is groot. Maar je moet het uiteindelijk laten zien met je voeten. En dat kan Afellay."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties