Ajax en PSV krijgen de bal niet tegen de netten

Ajax en PSV krijgen de bal niet tegen de netten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topper tussen Ajax en PSV heeft geen doelpunten opgeleverd. De twee Nederlandse grootmachten maakten er wel een aantrekkelijk duel van, dat echter niet gespijsd werd met goals. Twente verloor voor de eerste keer dit seizoen.

Bij Ajax kwam Toby Alderweireld weer in de ploeg door de blessure van André Ooijer. Hij nam zijn plaats naast Jan Vertonghen in. Ajax begon het best aan de partij, maar Suarez verprutste de beste kans van de eerste helft. Ook De Zeeuw had nog een goede mogelijkheid, maar besloot te zwak. Aan de overkant kopte Toivonen de bal in de handen van Stekelenburg.

Na de rust was het PSV dat het best uit de startblokken schoot. Anita had een cruciale beenveeg in huis op een kopbal van verdediger Marcelo en Stekelenburg moest gepast uitkomen op weeral Toivonen. Suarez probeerde het nog eens van heel ver en zijn schot verraste bijna PSV-doelman Isaksson.

Twente kwam tegen AZ na een kwartier op 1-0 via De Jong, maar Elm maakte na een halfuur gelijk. Na een uur sloeg Ortiz Twente neer. Martens speelde één helft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties