Rapide Lebbeke zet Maldegem een pad in de korf

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke zet Maldegem een pad in de korf
Foto: © SC

Vooral op basis van de tweede helft kon Rapide Lebbeke het meeste aanspraak maken op de punten en die kregen ze ook. Een te traag acterend Maldegem blijft in een neerwaartse spiraal draaien.

Ondanks de bijtende kou konden de toeschouwers zich opwarmen aan een aangenaam kijkstuk al vielen er aanvankelijk weinig echte kansen te noteren. Jeffrey De Vlieger had beide vuisten nodig bij een vrije trap van Michael Mannaerts (8’) en David Van Kerschaver stiftte de bal nipt over (18’). Even later plaatste Maarten Cooreman het leder naast de verste paal. Kevin Kesteleyn bleef attent bij een kopbal van Sven De Rijcke (27’). Cooreman bediende Bram De Roover maar die aarzelde te lang in de kleine carré (36’).

De thuisploeg kwam het snedigst uit de kleedkamers. De Roover kopte een voorzet aan de eerste paal nipt naast (47’) en de doorspurtende Cooreman stuitte op De Vlieger (49’). Aan het uur knalde Lendert Putteman overhoeks naast de verste paal. De Vlieger gaf geen krimp bij een kopbal van Jeroen Scheerlinckx (64’). Maldegem reageerde even maar Arne De Smet poeierde een afvaller in de wolken (68’). Rapide bleef de bezoekers onder druk zetten en toen Putteman kon doorspelen naar Dominique Lefèvre verlengde deze de bal tegen de netten. Maldegem bleef te stereotiep spelen al moest Kesteleyn een vrije trap van Steven Van Hee in twee keer onschadelijk maken (83’). Rapide zocht nu de counter maar Putteman stiftte een doorsteekpas van Lefèvre te zacht naast. Kort voor affluiten kopte De Rijcke voorlangs.

En als het goed is mag het ook gezegd: Het scheidsrechterstrio, Ken Braem, Stephanie Forde en Joachim Snauwaert, zorgde voor een hoogstaande en vlekkeloze leiding.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche (84’ Vermeiren), Mannaerts, Cooreman (86’ Wauters), De Roover (73’ Lefèvre), Van den Abbeele.

Maldegem: De Vlieger, Damme, Baert, Bulens, Van Hee (84’ Van Akker), Van Kerschaver (59’ Baes), De Smet (68’ Cools), Van Rie, Renson, De Rijcke, Lootens.

Doelpunt:79’ Lefèvre 1-0

Gele kaarten: 31’ Cooreman; 56’ Renson

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties