viki meeuwis
| 43 reacties

Afgelopen weekend werd de achttiende speeldag afgewerkt in de Deense eerste klasse. FC Midtjylland beet de spits af in de derby tegen Silkeborg.

De verschillende matchen werden afgewerkt in weersomstandigheden die konden tellen; sneeuwbuien en temperaturen ver onder het nulpunt.

Bij winst kon FC Midtjylland de tweede plaats heroveren. Al in de eerste vijf minuten kwam Sylvester Igboun dicht bij een doelpunt maar zijn schot raakte de paal. Het publiek moest echter wachten tot in de 53e minuut voor het een goal zag. Martin Albrechtsen kreeg de bal toegespeeld via Sviatchenko en aarzelde niet, de 1-0 was een feit.  Sviatchenko lag ook aan de basis van het volgende doelpunt van FC Midtjylland. Hij stuurde de bal in de richting van Jonas Borring die de bal vanop korte afstand in doel werkte. Zes minuten voor het einde van de match kon Silkeborg tegenprikken via Frank Hansen maar verder kwam Silkeborg niet meer.

Zondag werden er vier matchen gespeeld. Esbjerg kwam niet verder dan een  0-0 gelijkspel tegen Lyngby. Esbjerg was de betere ploeg in de eerste helft en dat leverde enkele goede kansen op onder andere voor Tim Janssen. Na de rust kwam er meer evenwicht in de match maar geen van beide ploegen slaagde er in om te scoren. Esbjerg schiet niet veel op met dit ene puntje en staat nog steeds in de degradatiezone met zeventien punten.

FC Nordsjælland kreeg SønderjyskE over de vloer. De partij werd afgewerkt in het Parken stadion omwille van het feit dat FCN geen veldverwarming heeft.  Gedurende de eerste helft waren beide partijen aan elkaar gewaagd. In de derde minuut kon Johnny Thomsen de bal naar Kenneth Fabricius spelen maar die kon de bal niet goed genoeg raken. De beste kans voor FCN in de eerste helft kwam er net voor het half uur toen Tobias Mikkelsen keeper Nathan Coe op de proef stelde. Direct na de pauze kreeg SønderjyskE een vrije trap toegekend. De bal kwam uiteindelijk bij Mustafa Kuckovic terecht die met een kopbal de bezoekers op voorsprong bracht. Gedurende de rest van de tweede

helft ging FCN op zoek naar de gelijkmaker en die viel er ook in de toegevoegde tijd dankzij Andreas Granskov.

Randers verloor met 0-3 tegen FC Kopenhagen.  Beide ploegen kregen in het begin van de match een goede kans. Op het half uur kon Cesar Santin profiteren van een fout in de verdediging bij Randers om de 1-0 binnen te werken. Na de rust kon Pospech de voorsprong nog verder uitdiepen. Met nog een kwartier te gaan zette Jesper Grønkjær de eindstand op het scorebord. Door dit verlies zakt Randers naar de derde laatste plaats.

De strijd om de tweede plaats is nog helemaal open in de Superligaen. Brøndby nam het thuis op tegen OB. De thuisploeg begon het best aan de match met goede passes. In de negende minuut kon Alexander Farnerud Brøndby op voorsprong brengen via een afstandsschot. Michael Krohn-Dehli  kon in de 20e minuut de 2-0 op het bord zetten. OB kon het tempo dat de tegenstander oplegde niet volgen. Na de rust werd de kopbalsterke aanvaller Henrik Toft ingebracht bij OB en dat leverde wat kansen op maar geen doelpunten. Met deze overwinning staat Brøndby nu op de derde plaats met 29 punten, evenveel als OB, maar met een beter doelpuntensaldo.

AC Horsens nam het vanavond op tegen AaB. De thuisploeg was de betere ploeg in de eerste helft maar de beste kans was voor Jeppe Curth. Keeper Søren Jochumsen van Horsen kon vlot redding brengen, ook toen Mathias Wichmann in de rebound op doel schoot. Zeven minuten voor tijd liep Allan K. Jepsen tegen een tweede gele kaart aan na een late tackle op Nicklas Helenius en mocht vervroegd gaan douchen. Na de rust kwam AaB beter voor de dag. Jeppe Curth kon Helenius vrij spelen maar die slaagde er niet in om  te scoren. Door de sneeuwval werd het veld hoe langer hoe minder bespeelbaar. De beste man bij Horsens was Martin Retov die een goede kans kreeg maar de bal ging net naast doel.  Met dit doelpuntenloos gelijkspel doet Horsens de beste zaak, AaB blijft laatste met zestien punten.