Broertjes Degen kunnen voor Europese primeur zorgen

Bram Coenen
| 2 reacties
Broertjes Degen kunnen voor Europese primeur zorgen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philipp en David Degen kunnen woensdag voor een Europese primeur zorgen. Wanneer beide spelers voor hun respectievelijke club in actie komen, zijn ze de eerste tweeling die in Europees verband tegenover mekaar staat.

Young Boys Bern en VfB Stuttgart treffen mekaar woensdag in Bern in het kader van de Europa League. Op zich niks speciaal, maar bij bij Young Boys Bern is David Degen actief, bij Stuttgart zijn tweelingsbroer Philipp. Indien beide spelers in actie komen, zijn ze de eerste tweeling die in Europees verband tegen mekaar uitkomt.

"Natuurlijk is het heel bijzonder om tegen mijn broer te spelen", zei Philipp op de UEFA-website. "Maar ik denk niet aan hem of zijn ploeg, omdat we hier zijn gekomen om de punten te pakken." Voor de broers is het overigens niet de eerste keer. "We speelden twee keer eerder tegen elkaar", aldus Philipp. "Ik begon beide duels, waar hij als invaller in het veld kwam. Ik won twee keer."

Eerder kwamen in Europees verband al verschillende broederparen in actie (zoals Ronald en Erwin Koeman), maar nog nooit tweelingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties