Groep J: PSG in spektakelmatch langs Sevilla

Bram Coenen
| 2 reacties

PSG heeft vanavond in een spektakelwedstrijd met 4-2 afgerekend met Sevilla. Borussia Dortmund won makkelijk van Karpaty Lviv.

PSG startte verschroeiend in het eigen Parc des Princes, al na twintig minuten stond het op een 2-0-voorsprong na goals van Bodmer en Hoarau. Toch kwam Sevilla nog voor de rust op gelijke hoogte na twee treffers van Kanouté.

En nog was de doelpuntenkermis niet over, want op slag van rust bezorgde Nene de Parijzenaars toch opnieuw de voorsprong. Meteen na de pauze besliste Hoarau met zijn tweede treffer van de avond de partij. PSG is dankzij deze zege leider in Groep J met elf punten en is zo goed als zeker van kwalificatie voor de zestiende finales. Sevilla blijft hangen op de tweede plaats met negen punten.

Borussia Dortmund doet opnieuw volop mee voor kwalificatie dankzij een 3-0-thuiszege tegen Karpaty Lviv. De Duitsers kwamen al snel op voorsprong via Kagawa. Na de pauze werd de wedstrijd helemaal beslist na goals van Hummels en Lewandowski. Dortmund telt nu acht punten en verzekert zich mits winst in de laatste groepswedstrijd alsnog van kwalificatie.