Ogunjimi bezorgt Genk zuinige zege

Onbekend Onbekend
| 115 reacties

In de laatste wedstrijd van speeldag 18 nam het geplaagde Germinal Beerschot het in eigen huis op tegen Racing Genk. Het werd een draak van een wedstrijd met Genk als de uieindelijke winnaar van de avond.

De supporters van Germinal Beerschot begonnen de wedstrijd met een stilte van 13 minuten. Echt veel reden om recht te veren was er in de openingsfase toch niet. Al na één minuut een schot van Barda in het zijnet.  Het was echter geen teken aan de wand voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Daarna viel de wedstrijd al snel stil en was het wachten tot de 22ste minuut voor een volgende doelpoging. Op een afstandsschot van Mikulic ging Courtois ging goed plat. Met veel goede wil probeerden beide ploegen wel een aanval in elkaar te knutselen, maar het was toch vooral de koude trotseren voor de aanwezige supporters.

Voor de pauze viel er nog een uitstekende poging voor de Limburgers te noteren. Een vrije trap van Tozser ging maar nipt naast het doel van Kaminsky.

Ogunjimi

Na de pauze probeerde Jacky Mathijssen alvast de bakens te verzetten door er een extra aanvaller op te zetten.  Nyoni ging naar de kant en MacDonald mocht zijn kans gaan.  De aanvaller schoot bij z’n eerste poging wel hoog over. Daarna volgde alweer hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: amper kansen en zwak spel bij beide ploegen.

Na 67 minuten spelen was er dan eindelijk enige reden tot vieren in een kil Kiel. Ogunjimi trapte de bal tussen de benen van Kaminsky  en bracht zo de Limburgers op voorsprong. 0-1.  Daarna gingen de Limburgers de wedstrijd controleren. Genk hield relatief eenvoudig stand en miste zelfs een unieke kans op nog een tweede bevrijdende doelpunt. Kaminsky dook goed naar de bal op een doorgebroken Barda. Aan de overzijde werd een inzet van Monteyne bijna in eigen doel gedevieerd.

Zo kon Jacky Mathijssen in zijn eerste wedstrijd als trainer van Germinal Beerschot niet de drie punten thuishouden. Genk doet zo een uitstekende zaak, want het komt zo tot op één punt van leider Anderlecht. Germinal Beerschot blijft in het sukkelstraatje en staat op een 13de plaats.