Sneijder over verloren WK-finale: "Pijn neemt elke dag toe"

Fabian Morren
| 6 reacties
Sneijder over verloren WK-finale: "Pijn neemt elke dag toe"
Foto: © SC

Wesley Sneijder denkt nog vaak terug aan de verloren WK-finale met Oranje tegen Spanje. Het doet de middenvelder van Inter nog steeds pijn dat Nederland de finale verloor.

"Aanvankelijk lukte het me redelijk goed om me bij het verlies in de finale neer te leggen. Spanje was beter, klaar! Maar meer en meer komt het besef dat we ons onsterfelijk hadden kunnen maken", zo zegt Sneijder in De Telegraaf.

"Wees eerlijk, hoeveel wedstrijden per jaar worden niet onterecht door ploegen gewonnen? We hebben de kansen daarvoor gehad. En daardoor neemt de pijn elke dag toe. Hoe mooi was het geweest als we het Nederlandse volk de wereldtitel hadden kunnen schenken? Hou maar op. Ik word er niet vrolijk van", zucht Sneijder.

"Gek genoeg beleef ik in mijn herinneringen ook meer plezier aan de Champions League dan Zuid-Afrika. Elke sportman wil iets tastbaars en de vreugde was zó groot in Madrid en later Milaan. Het gevoel als je die beker in je handen hebt: onbeschrijfelijk. In Johannesburg heb ik er alleen langs mogen lopen en naar kunnen kijken. Daarentegen was de ontvangst in Nederland onvergetelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties