Bjorn Vleminckx alweer trefzeker

Fabian Morren
| 10 reacties

Michel Preud'homme en FC Twente maakten geen goede beurt bij Heerenveen. De 'Tukkers' werden met 6-2 vernederd. Er is dus werk aan de winkel voor de Belgische coach. Bjorn Vleminckx (NEC) scoorde andermaal.

Nacer Chadli scoorde beide doelpunten voor Twente, maar toch kon hij de afstraffing niet vermijden. Bart Buysse zat de hele wedstrijd op de bank bij de Nederlandse kampioen. Aan de overkant bleef doelman Kenny Steppe 90 minuten op de bank.

Ajax won ook zijn tweede wedstrijd onder trainer Frank De Boer. De Amsterdammers, met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de ploeg, versloegen Vitesse met 0-1.

Jonas Ivens en Groningen blijven in de top van het klassement. Thuis werd er met 2-0 gewonnen van AZ. Bij de bezoekers werd Maarten Martens acht minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Bjorn Vleminckx blijft trefzeker voor NEC. De spits zette met zijn doelpunt de club uit Nijmegen op weg naar een 3-1-zege tegen hekkensluiter Willem II. Vleminckx is nog steeds topschutter in Nederland met dertien doelpunten. Thomas Chatelle mocht in de tweede helft invallen.

Roda JC bleef tegen ADO Den Haag steken op een gelijkspel. Bij Roda stonden De Fauw en Hempte in de basis. Stein Huysegems en Laurent Delorge werden later in de wedstrijd in de strijd gegooid door coach Harm Van Veldhoven. Timothy Derijck stond bij ADO opnieuw in de basis.

NAC Breda is dit seizoen een sterke thuisploeg en daar kon ook Utrecht niets aan veranderen. Het verloor met 3-1. Dries Mertens en Jan Wuytens speelden de hele wedstrijd.

Vrijdagavond al gaf Heracles (Birger Maertens) een 2-0-voorsprong weg tegen VVV Venlo (Kevin Begois). Het werd uiteindelijk nog 2-2.