Van Holsbeeck: "Bayat en Duchâtelet leiden de K11"

Van Holsbeeck: "Bayat en Duchâtelet leiden de K11"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Extra Time besprak Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, de nieuwe competitiehervorming. Hij had het over "de kleine clubs die alles te zeggen hebben".

"Anderlecht heeft eigenlijk niets te zeggen in de Pro League", zei Van Holsbeeck. "Roger Vanden Stock heeft twaalf jaar gestreden om de competitie te herleiden naar zestien clubs. Anderlecht heeft er alles aan gedaan om het niveau van de competitie omhoog te krijgen en nu wordt dat weer teniet gedaan."

Er zou ook een voorstel op tafel gelegen hebben om de competitie te behouden met zestien en play-offs met vier te spelen. "Verleden week is de deur op Anderlecht plat gelopen. Op een gegeven moment is Ivan De Witte met Herman Wijnants (Westerlo) en Vincent Mannaert (Zulte Waregem) naar ons toegekomen met dat voorstel. Op de vergadering is daar echter niets over gezegd geweest. Of dat een mogelijkheid was geweest? Ja, maar er is niet over gediscussieerd."

Ook Abbas Bayat bracht een bezoekje aan Anderlecht. "We zaten samen en hij smeekte bijna om het voorstel aan te nemen omdat zijn club anders ging zakken. De K11 (de kleine 11) worden geleid door twee mensen: Abbas Bayat (Charleroi) en Roland Duchâtelet (STVV). Net de twee mensen die schrik hebben om te zakken. Met wat zijn we dan bezig?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties