De 'G' van G4 staat niet voor groot, maar voor 'Geld'

Mathias Dumarey
| 60 reacties
De 'G' van G4 staat niet voor groot, maar voor 'Geld'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terugkeer naar een competitie van 18 clubs blijft voor beroering en bekvechterij zorgen. Roland Duchâtelet verwijt in HNB de grote clubs nog maar eens hun hebzucht.

De zogenaamde G4, Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en RC Genk, staan voor de 'Grote 4', maar voor STVV-voorzitter Roland Duchâtelet staat die G eerder voor 'geld'. 

"Ik vraag mij eigenlijk af op wat die G eigenlijk gebaseerd is. Tien jaar geleden was AA Gent virtueel failliet en vorig seizoen eindigde RC Genk pas als elfde in de stand. Ik vind het eigenlijk niet getuigen van respect dat zelfs de voorzitter van de Pro League (Ivan De Witte, nvdr) ons de kleintjes noemt", aldus Duchâtelet.

"De vrees om te degraderen is één van onze standpunten, maar hoegenaamd niet de belangrijkste. De vier 'grote' clubs focussen daar op om ons in een negatief daglicht te stellen", aldus nog de STVV-preses die niet gelukkig was met de uitspraken van Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in het Canvas-programma Extra Time. Daarin zei die dat de stemming nog niet definitief was. "Gestemd is gestemd, dus is het resultaat wel definitief", fulmineert Duchâtelet tot slot.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties