Kahn: "Bayern moet wereldklasse-doelman hebben"

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Kahn: "Bayern moet wereldklasse-doelman hebben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oliver Kahn (foto), jarenlang de doelman van Bayern München, vindt dat de club nood heeft aan een doelman van wereldklasse. Sinds hij stopte staat er geen onbetwistbaar sluistuk meer in doel bij de Rekordmeister.

Bayern München was vorig seizoen erg succesvol met het winnen van de Duitse titel en beker en met het bereiken van de finale van de Champions League. Dit seizoen verloopt het heel wat minder en lijkt een nieuwe titel in de Bundesliga verder weg dan ooit.

Oliver Kahn zegt op het Duitse Sport1 dat Bayern een doelman van wereldklasse mist en dat Hans-Jörg Butt momenteel niet voldoet aan dat criterium. "Een doelman van wereldklasse kan het verschil maken in een CL-finale."

Trainer Louis Van Gaal lijkt momenteel veel vertrouwen te hebben in het jonge talent Thomas Kraft. Kahn is minder optimistisch. "Toen ik met hem werkte, was het een groot talent. Maar ze mogen bij Bayern niet vergeten wat er met Michael Rensing is gebeurd. Het is één zaak om een eerste doelman te vervangen als het nodig is, maar het is heel iets anders om zelf helemaal verantwoordelijk te zijn. Bij Bayern is er altijd druk en niemand weet hoe Kraft hiermee om zal gaan", besluit Kahn. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties