Kawashima: "Misschien wel mijn beste match"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Kawashima: "Misschien wel mijn beste match"
Foto: © SC

Lierse pakte zaterdag een punt tegen Racing Genk. Dat hadden de Pallieters mede te danken aan Eiji Kawashima. De Japanner keepte een sterke wedstrijd.

Kawashima hield Jelle Vossen en Marvin Ogunjimi een paar keer van een doelpunt, maar op de strafschop van Elyaniv Barda moest hij zich gewonnen geven. “En dan zat ik er nog dichtbij”, aldus Kawashima.

“Of dit mijn beste match van het seizoen was? Misschien, maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Ik doe altijd mijn best en wil iedere match de drie punten pakken. Dat had zaterdag gekund tegen Racing Genk. We hebben getoond hoe we kunnen voetballen en hoe we als ploeg kunnen vechten.”

“Na deze match kunnen we terug positief zijn. Er is wel ontgoocheling over het resultaat, maar de organisatie stond recht en de automatismen waren aanwezig. We moeten ons focussen om in eerste te blijven. Op deze manier kunnen we zeker nog punten pakken.”

Hoe vond Kawashima de weersomstandigheden? “Het was voor mij een kleine verrassing dat de wedstrijd gespeeld werd”, lacht Kawashima. “In Japan zou dat niet gebeuren. Het veld was gewoon bevroren. Ik heb nog nooit in zo’n omstandigheden gespeeld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties