Legear hoeft geen excuses te verwachten van Club-steward

Legear hoeft geen excuses te verwachten van Club-steward
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jonathan Legear had het zondagnamiddag aan de stok met hoofdsteward Luc De Ridder nadat de eerste sneeuwballen naar de eigen fans wou werpen. In Het Nieuwsblad geeft de man in kwestie meer uitleg.

"Ik vind dat spelers een voorbeeldfunctie hebben", zegt De Ridder. "Als De Bleeckere eerst vraagt dat supporters moeten stoppen met het gooien van sneeuwballen en met een 0-5-nederlaag dreigt, dan moet je daar consequent in zijn. Rechtlijnigheid is belangrijk."

"Ik ben al sinds 1994 steward, het is niet de eerste nederlaag die ik meemaak. Ik loop ook vaak in de spelerstunnel. Als ik dan telkens gefrustreerd loop, was ik allang geen steward meer want Club is daar heel streng voor."

Excuses hoeft Legear dan ook niet te verwachten. "Ik heb nergens spijt van. Als het een speler van Club Brugge was geweest, had ik net hetzelfde gedaan. Ik kreeg inmiddels al heel wat reacties en ik kan u verzekeren dat die allemaal positief waren. Mensen hebben me proficiat gewenst. Want spelers of supporters, iedereen was in dit geval gelijk voor de wet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties