Jacobs: "Gaan we er een vrouwensport van maken?"

Jacobs: "Gaan we er een vrouwensport van maken?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ariël Jacobs is ondanks het barre winterweer zijn gevoel voor humor niet verloren. "Het is makkelijk om op donderdag de kern vrij te geven: iedereen behalve de gekwetsten", knipoogde hij in voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Lierse.

Natuurlijk ging de eerste vraag over het probleem van de winterse toestanden. "We gaan die discussie niet weer beginnen", zuchtte Jacobs. "Iedereen weet hoe ik er over denk. Een algemene afgelasting dit weekend? Het kan, maar we zijn hier in België hé. We hebben ook een aanvraag gekregen om lampions in het midden van het stadion te zetten, om de kerstsfeer wat op te wekken", grapte hij nog.

Sport voor vrouwen

"Ik moet er eigenlijk wel mee lachen. Deze week heb ik het idee horen vallen om in de zomer te spelen. En verleden jaar hoorde ik dat voetbal een wintersport is. Voetballen in de zomer? We gaan er een sport voor vrouwen van maken of zo? Een janettensport."

Ook voor Anderlecht zijn de werkomstandigheden bijzonder moeilijk. "Vandaag (donderdag) hebben we op een half veld getraind. Niet makkelijk met vier doelmannen en twintig veldspelers. Morgen ga ik op zoek naar een synthetisch terrein om op te trainen, maar ook dat heeft zijn nadelen. Want de meeste spelers ondervinden hinder van dat zachte veld. Zo was het vandaag even schrikken toen Biglia zijn enkel omsloeg. Zonder al te veel erg gelukkig."

Jacobs vindt dat het winterweer zijn weerslag heeft op het geleverde spel. "Je speelt zoals je traint", aldus de paars-witte coach. "Dat hebben we zondag gezien. In het algemeen was het nog wel goed, maar je ziet hoe we aan de wedstrijd beginnen. Dat was niet goed."

Zitten op schema

Voor de wedstrijd tegen Lierse heeft Jacobs nog eens de heenmatch aangehaald. Toen werd het alsnog 1-1. "Dat heb ik zeker benadrukt. Als je 0-1 voorstaat tegen Lierse moet je dat kunnen vasthouden, zeker tegen tien man. Nu goed, ik had nooit verwacht dat Lierse zoveel problemen zou kennen. Ze moeten hun punten halen tegen hun rechtstreekse concurrenten, maar ze pakken punten tegen Anderlecht en Genk, wat voor hen een bonus had moeten zijn, maar het nu niet is."

"Ik had een schema opgesteld met een puntentotaal dat ik van aan de match tegen Germinal Beerschot beoogde. "Ik rekende op 15 op 21 (telkens drie punten thuis en één op voorplaatsing) en dus zitten we goed op schema. Natuurlijk is het objectief nu om het jaar als eerste af te sluiten."

Jacobs zelf is niet van plan de kerstdagen uitbundig te vieren. "Ik heb daar nooit veel belang aan gehecht, dus ga ik dat nu ook niet doen. We gaan met de staf zelfs op afzondering."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties