Boussoufa doet oproep: "Hou Biglia hier"

Boussoufa doet oproep: "Hou Biglia hier"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa schitterde gisteren tegen Lierse. Als het de voorbije wedstrijden na zijn enkelblessure nog wat stroef liep, schudde de kleine dribbelaar gisteren alle twijfels van zich af met twee goals en drie assists.

"Of ik al ooit zo beslissend ben geweest? Misschien die ene keer tegen Beveren, maar dit doet zoveel meer deugd na mijn blessure", zei Bous na de wedstrijd. "Trouwens, mijn vrije trap die door Kawashima gepakt werd, vond ik het mooiste doelpunt van vandaag. Gelukkig was Romelu goed gevolgd."

De veldbezetting van Anderlecht was voor de zoveelste keer anders. Met Tom De Sutter in de punt stonden er nu eens twee centrale aanvallers op het veld. "Dat zorgde voor meer balvastheid vooraan, maar op het middenveld kwamen we soms een mannetje te kort. Nu goed, het ging wel behoorlijk. Dankzij dat vroege doelpunt van Juhasz zaten we goed."

Favoriet voor Gouden Schoen

Daarnaast liep op het op het middenveld goed tussen Biglia en Boussoufa. De kleine Marokkaan ziet zijn kompaan dan ook liever blijven. "Biglia is toch een serieuze meerwaarde. Als ik Anderlecht een raad mag geven: hou hem hier. Ik gun hem wel een transfer, maar laten we eerst toch maar die titel pakken."

Boussoufa zijn glansprestatie komt net op tijd, want binnenkort moet iedereen zijn stembriefje voor de tweede ronde van de Gouden Schoen binnenbrengen. "Ik zie wel, vorig jaar was ik ook favoriet, maar het zou wel een mooie bekroning zijn", besloot hij met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties