De Witte: "Het weer mag niet misbruikt worden"

De Nijs Michael
| 16 reacties
De Witte: "Het weer mag niet misbruikt worden"
Foto: © SC

Heel wat competitiewedstrijden werden deze maand al uitgesteld, maar dat is voor Ivan De Witte geen reden om het kerstvoetbal als een mislukking te bestempelen. "Men mag niet toelaten dat het weer misbruikt wordt", aldus de preses.

"Het is toevallig dat de omstandigheden al twee jaar tegenzitten", stelt de voorzitter van de Pro League in Extra Time. "Het is ook al meer dan 40 jaar geleden dat we zo'n strenge winter gehad hebben. We kunnen hier niet veel aan doen, maar we mogen niet toelaten dat het weer misbruikt wordt."

"Mochten de afgelaste duels Europese matchen geweest zijn, dan waren ze wel doorgegaan. Je kunt er alles of weinig aan doen om de match te laten spelen", vervolgt De Witte, die bijna ook de wedstrijd van Gent zag uitgesteld worden. "Om 14u had de brandweer beslist dat de match tegen Club Brugge niet mocht doorgaan. We hebben de wegen dan maar op eigen initiatief vrijgemaakt."

"Volgend seizoen moeten we misschien niet alleen veldverwarming verplichten, maar de clubs ook verplichten om het comfort in en rond het stadion te waarborgen. De verantwoordelijkheid moet bij de clubs liggen", oordeelt de sterke man van AA Gent en de Pro League. "Als we écht een eerste klasse willen zijn, dan moet de voorbereiding op de match ook op eersteklasseniveau zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties