STVV-fans leggen KBVB vuur aan de schenen

Fabian Morren
| 44 reacties
STVV-fans leggen KBVB vuur aan de schenen
Foto: © SC

De beslissing van het Sportcomité om STVV - KV Mechelen om te zetten in een 0-5-nederlaag valt niet in goede aarde bij de fans van Sint-Truiden. Ze tekenen voorbehoud aan tegen de uitslag.

"Wij kunnen geen enkel begrip opbrengen voor deze onfaire beslissing van de voetbalbond", zegt voorzitter Bart Champagne, voorzitter van het Supportersverbond van STVV, aan Voetbal België. "Er wordt met twee maten en twee gewichten gewerkt, en dat kan niet."

"Een thuiswedstrijd van Lokeren werd afgelast omdat  er sneeuw en ijs binnen de krijtlijnen lag. Zij mogen die wedstrijd herspelen. Bij STVV-KV Mechelen was er wat ijsvorming buiten de krijtlijnen. Die wedstrijd eindigt in een forfaitscore. De logica is ver te zoeken."

"Het Supportersverbond vermoedt dat STVV moet bloeden omdat voorzitter Duchâtelet een rol speelde in het afschaffen van de play-offs en de terugkeer naar achttien clubs in eerste klasse", vervolgt Champagne. "Het Sportcomité dient echter neutraal op te treden en mag geen rekening houden met andere zaken."

"Wij staan pal achter de club en voorzitter Duchâtelet in het beroep dat werd aangetekend", aldus Bart Champagne. "Wij zullen een aangetekend schrijven richten naar de Belgische Voetbalbond waarin het supportersverbond, in naam van alle STVV-supporters, voorbehoud aantekent tegen de beslissing van het Sportcomité."

"Indien in beroep de forfaitnederlaag behouden blijft, zal het Supportersverbond KSTVV voor ieder van haar leden een schadevergoeding eisen van de Voetbalbond die gelijk staat met de ticketprijs en de gemaakte verplaatsingsonkosten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties