Massale import van Brazilianen in Europa

Maarten Van Bever
| 8 reacties
Massale import van Brazilianen in Europa
Foto: © SC

Bij de Europese eersteklassers voetbalden in 2010 maar liefst 577 Brazilianen. Vergeleken met 2009 is dat een stijging van 15%. Kwantiteit is daarom nog geen synoniem voor kwaliteit. Frankrijk blijft binnen Europa het beste exportland, ook kwalitatief.

Van de 577 Brazilianen die hun geluk beproefden in Europa spelen er slechts 43 in een groot Europees voetballand. Brazilianen zijn vooral goedkope werkkrachten. Het bewijs: met 18 stuks bezetten ze ook in België een mooie tweede plaats. Het oude moederland Portugal spant de kroon met 141 Brazilianen.

Franse spelers zijn het populairst bij de Belgische eersteklassers. In de praktijk gaat het om tactisch en technisch degelijk opgeleide spelers, maar zonder veel groeipotentieel. Met onze liefde voor Fransen conformeren we ons min of meer aan het internationale beeld.

De Franse Ecoles de Formation blijven in Europa dé groot-leveranciers met 261 voetballers die in andere Europese competities spelen, waarvan 70 in een G5-competitie. Een mooie tweede en steeds stijgende is de Spaanse voetballer waarvan er nu al 100 buiten Spanje aan de slag zijn. Opvallend: van de grote vijf voetbalnaties levert Engeland het minste aantal Europese spelers af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties