Manuel Gonzalez
| 19 reacties

Japan heeft gisteren op de Asian Cup met 2-1 gewonnen van Syrië. Doelman Kawashima van Lierse kreeg wel rood na een fout op Malki van Lokeren.

Japan domineerde de partij en kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong nadat Hasebe bij de derde doelpoging in één fase mooi de vrije hoek uitkoos en scoorde. In de 72ste minuut versierde de pas ingevallen Lokeren-spits Malki een strafschop na een fout van Lierse-doelman Kawashima die met rood van het veld moest.

Al Khatib zette de strafschop om. Syrië toonde zich tevreden met het gelijkspel maar aan de overkant kreeg ook Japan nog een penalty. Keisuke Honda miste niet en zo kwamen de Japanners met tien mensen toch nog op voorsprong. In de laatste minuut kreeg Sabag van Syrië twee keer geel en rood.

In groep B leidt Japan samen met Jordanië met vier punten, Syrië telt er drie en Saoedi-Arabië is met nul punten al verrassend uitgeschakeld. Op de laatste speeldag staan Syrië-Jordanië en Japan-Saoedi-Arabië op het programma.

Bekijk hier een samenvatting van het duel met de fout van Kawashima op Malki.