Chelsea met 2-0 voorbij Blackburn Rovers

Maarten Van Bever
| 3 reacties

Chelsea heeft thuis een verdiende 2-0-overwinning geboekt tegen de Blackburn Rovers. Ivanovic en Anelka zorgden in de tweede helft voor de verlossing. Ook Stoke City en West Bromwich Albion sloten de speeldag winnend af. Wigan en Fulham deelden de punten.

Chelsea speelde een degelijke partij, maar miste zichtbaar het zelfvertrouwen waarmee het in het begin van de competitie tegenstanders nog met zware cijfers wegtikte. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Ramires, maar de Braziliaan zag zijn schot op de lat belanden.

Ook een poging van Drogba ging naast. Terstond counterde Blackburn met de beste kans. Petr Cech trad echter op als reddende engel bij een schot van Martin Olsson. Nicolas Anelka schoot daarna vlak naast en raakte op slag van rust ook nog eens de lat. Uiteindelijk brak Ivanovic de ban. Vanuit een moeilijke hoek werkte de verdediger in de draai de bal binnen. Een kwartier voor tijd verzekerde Anelka met de 2-0 Chelsea van de zege.

Stoke City - Bolton Wanderers 2-0

In het eigen Britannia Stadium domineerde Stoke de wedstrijd volkomen. Het kreeg al snel enkele goede kansen om de score te openen. Even voor rust werkte Danny Higginbotham de bal binnen op een hoekschop. Na de rust vergrootte Matthew Etherington de voorsprong tot 2-0 via een penalty. Op een grote kans van Rodrigo Moreno na, kon Bolton weinig weerwerk bieden, waarna de wedstrijd doodbloedde.

West Bromwich AlbionBlackpool 3-2

Na een levendig begin opende David Vaughan de score namens de bezoekers na een heerlijke krul met links. West Brom toonde veerkracht en Peter Odemwingie en James Morrison herstelden de orde. De gelijkmaker van Gary Taylor-Fletcher zorgde nog kort voor onrust, maar Odemwingie zorgde alsnog voor de verdiende 3-2.

Wigan Athletic – Fulham 1-1

In de strijd tegen degradatie schoten Wigan Athletic en Fulham, waar Moussa Dembélé inviel, beide niet zoveel op met een punt. Wigan leek lange tijd op weg naar de zege dankzij een heerlijk stiftertje van Hugo Rodallega een kwartier na de rust, maar uiteindelijk zorgde Andy Johnson in het slot nog voor de gelijkmaker.