Gullegem en De Ruiter bouwen voorsprong uit

Leiders Gullegem en De Ruiter wisten beiden de 3 punten thuis te houden en bouwen zo hun voorsprong verder uit. Zij hebben inmiddels 5 punten voorsprong op eerste achtervolger Ledegem.

Gullegem – FC Meulebeke: 1-0

Gullegem kwam al na 5 minuten op voorsprong via Clarysse. Er waren nog kansen voor beide ploegen maar zowel Danneels (M), Clarysse (G) als Baeckelandt (G) konden niet scoren. Na de pauze zette Meulebeke nog alles op alles, maar doelman Descamps hield zijn netten schoon.

SV De Ruiter – WS Lauwe: 5-0

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong na een strafschop die door Cappelaere werd omgezet. Nog voor de rust verdubbelde Vandecasteele de voorsprong. Iets wat hij na de rust opnieuw zou doen. Met 2 doelpunten bracht hij zijn ploeg op 4-0. Een kwartier voor tijd legde Declercq de forfaitcijfers vast.

Eendracht Wervik – Deerlijk Sport: 1-0

Wervik nam de match in handen. Het creëerde heel wat kansen, maar Hillewaere kreeg de bal tot 4 maal toe niet in het doel. Een kwartier voor het einde was het dan toch raak. De bezoekende doelman kon een afstandsschot niet klemmen waarna een alerte Decock de bal binnen tikte. Deerlijk probeerde nog, maar kon niet verhinderen dat Wervik de 3 punten thuis hield.

Olympic Ledegem – Bl. Otegem: 3-1

Ledegem begon het best aan de wedstrijd en zag zich beloond met een dubbele voorsprong na 2 doelpunten van Francoy. Net na de rust kon Coqu nog milderen, maar enkele minuten later zorgde Tollenaere opnieuw voor een ruimere marge.

Avelgem – Anzegem: 1-0

De thuisploeg nam meteen het heft in handen, maar pogingen van Bartholomeus, Vanalderwerelt en Anckaert leverden geen doelpunt op. Hetzelfde beeld in de tweede helft. Dit keer kon Anckaert wel scoren. Avelgem probeerde nog de score op te drijven, maar het bleef steken op een zuinige 1-0-zege.

Oostrozebeke – Helkijn: 0-1

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten of de bezoekers stonden al voor. Het doelpunt van Lopes zou ook het enige doelpunt van de match blijven. Oostrozebeke probeerde nog, maar was niet bij machte om Helkijn het vuur aan de schenen te leggen. Het was integendeel Helkijn die nog dicht bij de 0-2 kwam.

BS Geluveld – KSK Vlamertinge: 1-5

In een aanvankelijk gelijkopgaande partij scoorde Vlamertinge op de meest geschikte momenten. Durant scoorde net voor de rust. Houthoofd deed hetzelfde net na rust. Even later werd het zelfs 0-3 via Dusselier. Geluveld kon nog even hopen op een ommekeer na een doelpunt van Catry, maar Durant zette de puntjes op de i met nog 2 doelpunten.

Geluwe – Lendelede Sport: 0-1

Het zag er niet goed uit voor Lendelede. Oplinus trok aan de noodrem en moest nog voor de rust vroegtijdig gaan douchen. Met 10 man was Lendelede evenwel de betere ploeg en dat werd 10 minuten voor tijd beloond met een doelpunt van Soenens.